Commerce Design Award: FORNOSTAR

June 7th, 2011 by retail design blog

FORNOSTAR
Architect: Jacques Vanderbeck
Merchant: Jacques Vanderbeck
Type: restaurant & pizzeria
Address: quai au Bois à Brûler 65 – Brussels
District: Sainte-Catherine
www.fornostar.be

The Italian restaurant ‘Fornostar’ is the latest project of a passionate cook and decorator. Jacques Vanderbeck doesn’t hold a degree in architecture or design, but designed his pizzeria trusting his gut feeling and his preference for unconvential materials, objects and colours. Located in a multicultural area with mainly fish restaurants, Fornostar is without a doubt the odd one out !

The Commerce Design Award has been launched in Montreal (Canada) in 1995 in order to stimulate local merchants to invest in the furnishing of their commercial spaces with the assistance of a qualified professional. The initiative spread immediately to cities all over the world (Saint-Etienne, Marseille, Lyon, Nantes, Luxemburg, Eindhoven, …) among which our own capital that celebrates this year the second edition of the Commerce Design Brussels competition, coordinated by Pro Materia and Design September (with the support of the City of Montreal, Brussels Capital Region, Atrium, Brussels Louise and institutional and private partners).
www.commercedesignbrussels.be


CONTACT
Organisation :
Pro Materia asbl & Design September
Lise Coirier, director Pro Materia – www.promateria.be
Jean de Gheldere, director Design September – www.designseptember.be
For more info :
Jasmijn Verlinden – project coordinator : jasmijn@promateria.be
+32 2 768 25 10

Apple Store by Bohlin Cywinski Jackson Architects, Shanghai
Here is a design of an Apple store with high-tech glass and steel building w...
Shade restaurant by YOD Design Lab, Poltava - Ukraine
Local and contour lighting reveals total space of the premise accentuating o...
Beast restaurant by designLSM, London - UK
Our solution takes influence from medieval banqueting halls and the restaura...
The Cinnamon Club by B3 Designers, London - UK
The library bookcases that wrap the main dining space have been restored and...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *