Hairstyling Nafi by ZMIK, Basel

August 19th, 2011 by retail design blog

The redesign subdivides the space into two zones, which are separated by a sharp border. The two areas strongly contrast in their function as well as in their spacial atmosphere. The ceiling and the walls of the reception zone are entirely covered with vintage cuttings from Vogue, photocopied onto packaging paper. Opulently furnished and bathed in warm light, the reception is an invitation for a rest, for purchasing products and for discussing the newest styling-trends.

The white studio, however, is the absolute antithesis. Here nothing distracts the work of the hair stylist. The ideal light for working, the bright and glossy surfaces and the minimal furnishings create an almost clinical atmosphere and put the newly cut hairstyles into the centre of attention.

Client: Hairstyling Nafi
Team: ZMIK, SÜDQUAIpatente.unikate.
Images by Eik Frenzel

Denham store, Tokyo
The store concept was developed and executed to perfectly reflect the Denham...
Family center store by Ali Alavi, Nur - Iran
The main idea comes from nomadic architecture of the region with similar mat...
POP-UP STORES! Denham pop-up store, Berlin - Germany
A row of wall-mounted scissors lines the wall and serve as clothing hooks. A...
Outpost Basel Pavilion by Olson Kunding at Design Miami/Basel 2015, Basel - Swit...
Olson Kundig creates charred wood pavilion for Design Miami/Basel 2015

Leave a Reply