Hair Very Salon by MAKER, Hiroshima

November 15th, 2011 by retail design blog

We made the hair salon which has both of privacy and expanding of the inside compact space with the function of hair salon. The wall separating the spaces for each function is the height of waist, and the upper part is a fabric of the transparent material. From the facade to the space interior, we unified the material of which configure the whole space. It made us possible to make the soft spread in compact space.

Walls of the height to the waist become sometimes a box for illumination, sometimes a television box for a child room, and sometimes also used as a magazine rack. The fabric material from the ceiling softly partitioned space. They also give impression of the soft space with the illumination inside of the window back. They are mobile so they become sometimes a fitting area, sometimes a cloak room area and sometimes the back yard.

We realized the production that everyone can share the sounds, shine and indication with keeping privacy depending on the function in the hole of this salon.

Designed by MAKER

FOOD COURTS! Creativevents pop-up restaurant by JAM, London
Designed by JAM, creative directors of 100% Design 2010, this year, the Rest...
Dental office by Estudio Arquitectura Hago, Málaga - Spain
The folded wood accommodates the waiting room and the reception. The high-gl...
Bing Tan by Creative 9, Sydney - Australia
The oil tanks are aligned under the cooking counter to mimic the street scen...
Blippar's SEA Headquarter by ielo design, Singapore
The objectives were to imagine a dynamic and collaborative workspace to fit ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *