The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

December 18th, 2011 by retail design blog

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

A restaurant and bar in Singapore is framed by a grid-like ceiling installation made of wooden cubes. ‘The grid creates lowered ceiling spaces that further enhance different areas in the restaurant, while serving as storage and display shelves,’ says designer Bobby Cheng of Brewin Concepts.

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts 02 The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

The space is divided into three sections: the bar-lounge, five private rooms and a formal Shabu dining counter; each space has a capacity of 20. The private rooms have movable partition screens that hang from a ceiling track, creating larger or smaller spaces for private parties. The 12-m-long perimeter has a pre-existing glass brick wall on one side and a curving wall on the other, creating a passageway that leads into the three respective interior sections.

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts 03 The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts 04 The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts 05 The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts 06 The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore

Designed by Brewin Concepts
http://www.frameweb.com/news/the-fat-cow-restaurant

Edamame Sushi + Grill by Bass Studio Architects, Grill Columbus - Ohio
Edamame Sushi + Grill is a unique and new restaurant environment designed ar...
Gull restaurant & bar by Alfredo Resende Arquitectos, Porto - Portugal
All combined - sushi restaurant, bar and lounge – maintain a singular, orien...
Captain Melville restaurant by Breathe Architecture, Melbourne - Australia
Captain Melville is the re-invention of a dark inner city nightclub into a r...
Muelle Kay seafood restaurant by Workshop, Mérida - Mexico
The goal of this project was to create a space that felt like a homey resta...

Leave a Reply