Biba Doncaster salon by Ryan Russell, Doncaster – Australia

January 3rd, 2012 by retail design blog

Unlike most salons the layout of the cutting stations are designed like a team workplace, while a central table allows for interaction between cutter and colourist and also between patrons. The layout is simultaneously interactive and discrete depending on how the participant wishes to engage with it.

Along the walls, image display, product shelving and seating create an integrated solution for display and zoning. This component combined with black tiled partitions and rear wall mirrors creates a graphically strong and dynamic backdrop to the lighting system, the abstraction of a strand of cut hair falling from the ceiling.

Designed by Ryan Russell

Photography Dianna Snape








http://www.idea-awards.com.au/2009-round-4/biba-doncaster/
http://diannasnape.com.au

s.Oliver flagship store by Konhäuser, Stuttgart
Under the motto ‘The old is the new’ the fashion company commissioned Konhäu...
Honda BigWing showroom by Whitespace, Thailand
Honda motorcycles entrusted Whitespace to help introduce Thai consumers to t...
Tongji bookstore by Archi-Union Architects, Shanghai
Tongji bookstore by Archi-Union Architects, Shanghai
De Balkonie store by Studio Mokum, Amsterdam - Netherlands
The beautiful sand colour terrazzo floor was restored and the walls were pai...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *