Cabello salon by a2arhitektura, Belgrade

March 4th, 2012 by retail design blog

In just 20-sq-m, a salon in Belgrade, Serbia, makes a big statement. The rental property could not have permanent changes made to its design, so the team at a2arhitektura treated the entire interior space with a black tone. This not only hid unsightly dropped ceiling and plaster-covered beams, but made the space seem bigger.

In attempt to achieve the effect of a continuous ceiling level, the designers hung ‘hair’ (black plastic) threads to create an even ceiling structure. As airflow gently moves, so too do the strips of plastic.

‘Although the interior measurements are relatively small, we realized pieces of furniture made of brushed natural ash, plus special printed applications on the walls and glass surfaces,’ says architect Vladimir Andjelkovic of a2arhitektura. ‘We literally applied a new visual identity of the space.’

http://www.frameweb.com/news/cabello

Tatienne corner by DAW, Chile
Ripley assigned the design of the new image for the Tatienne corner, accordi...
Karl Lagerfeld flagship store by plajer & franz studio & Vizona, London
Throughout the entire space mirrors and walls of light illuminates and enhan...
EYEWEAR STORES! Rivoli EyeZone Stores by Labor Weltenbau, UAE
The developed Design Concept gives every store an uniformity in form and atm...
Alexander Wang store, Tokyo - Japan
Alexander Wang has picked the venue to open its second standalone boutique i...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *