Hyundai Department Store by RTKL Associates, Daegu – Korea

March 28th, 2012 by retail design blog

Following more than three years of design and construction, the highly-anticipated, 53,000-SM, 11-story Hyundai Department Store opened last August in Daegu, Korea, making it the largest department store for both the brand and the south east region of the country. The new location brought in record profits of $5 million on opening day and $15 million over its first five days, due in no small part to the store’s distinctive architecture and interiors that are a departure for Hyundai’s brand.

Hyundai had a tried and true department store model with established demographics, but the company reached out to RTKL to update its traditional approach. Through its scope of architectural concepts and schematics, full service interiors, and environmental graphics, RTKL took this opportunity to broaden the brand’s appeal for a larger audience and an increased youth/young adult fashion component. The result was a strategy to shift the department store’s standard design from high-end classic to luxury modern, from a place to a destination, and from product-oriented to people-oriented.

Previously, the brand had one overall look and feel, but the design team’s strategy created distinctly different customer experiences throughout the project, endeavouring to form a different atmosphere and character for each department.

The team also enhanced the shopping experience with customer service lounges, cooking school and classroom facilities, a roof-top park and a level dedicated to dining. Two different architectural facades—a formal, traditional stone base and an animated, overlapping glass feature wall with a built-in LED system—make the building an icon in the city and an even bigger draw for visitors. All of these elements combine to create a centre that goes beyond the typical shopping trip and becomes a community-oriented space that encourages people to spend the day exploring.

RTKL Associates Inc.
333 S. Hope St. | Suite 200 | Los Angeles, CA 90071

Coffee Ground by Kiwi & Pom, Endsleigh - UK
Kiwi & Pom were invited to develop a new artisan café concept that would...
Nichigyu Japanese Hot Pot restaurant by STUDIO C8, Hong Kong
For the design of the partition arch we used the grid pattern wood panel wit...
Minamisoma City Fire Department Disaster Control Center by Tetsuo Kobori Archite...
By linking this exhibition space with the rising quality of the wellhole, it...
Arvato Bertelsmann Office by A4 Architecture, Istanbul - Turkey
In order to create a strong, reliable and stunning impression at the recepti...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *