Caffee the Sól by Design BONO, Seoul

May 22nd, 2012 by retail design blog

It was a year ago when I faced this space for the first time. And after another year, I faced the space again. At the second meeting, I thought that I want to create a sunny void in the urban context (title: Raum), where people can enjoy relaxation and fun.

I was inspired by the relatively narrow-looking spaces due to the high ceiling, in which I wanted to create a kind of a forest. The design was done very quickly by scattering the column-shaped masses as planned in the process of conceptualization.

It was an exceptional project in the point that additional elements were even not considered at all because they were not necessary. In particular, I aimed to maximize the tension of the space where is characterized with high and narrow ceilings by heightening the higher elements and making the narrow elements even narrower. And I tried to take a ‘refined natural or super-natural’ approach which is more developed and reinterpreted than the currently popular naturalism in conducting this project.

CONSTRUCTION / DESIGN BON_O.
ART DIRECTOR / wakestyle vision BONO. SUNG JIN, JANG
LOCATION / 1F, 855, jayang_dong,gwangjin-gu, Seoul, Korea
USE / CONTEMPORARY SPACE & LOASTING CAFE
BUILD AREA / 220.05㎡
FINISHING MATERIALS / VYNIL PAINT, IPE (IRON WOOD) , A WHITE BIRCH
FLOOR / CHINA GRAY STONE,CLEAR EPOXY, IPE (IRON WOOD)
WALL / IPE (IRON WOOD), VYNIL PAINT, ACRYLIC CURTAIN
CEILING / VYNIL PAINT


















































Origo Coffee Shop by Lama Arhitectura, Bucharest - Romania
The bar is the main element of the interior (almost over scaled for such a s...
Loft Cafè by Studio Isacco Brioschi, Milan - Italy
Over the 6 meter high walls this conceptual forest has been created with sty...
National Space Centre Revamp by Mynt Design at National Space Centre, Leicester ...
The aim of the project was to increase the level of visitor excitement and w...
eSpoir concept store by ALTA ARCHITECTURE, Seoul - South Korea
In addition to the pragmatic function, the mirrors alter the viewer’s experi...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *