Rewind bar & lounge by Takenouchi Webb, Singapore

May 25th, 2012 by retail design blog

The 105m2 space was formally a bar and café with half of the space taken up by an enclosed kitchen area. The brief was to convert the space into a lounge/ cocktail bar that could be connected to the adjacent club next door.

The kitchen and enclosing walls were removed and the back wall replaced with full height steel-framed glazing onto to the small outdoor courtyard. The entrance to the bar was from a narrow corridor, and so this was emphasised by cladding the wall with timber panelling and customized wall lamps.

The serving bar was located close to the entrance and built-in lounge seating added next to the courtyard window. The bar has a richly veined marble top and clad with reclaimed timber slats at the sides. The back bar display consists of a series of copper clad boxes with mirror and integrated lighting for the bottle display.

The DJ area is located next to the lounge and fabricated from a customised trestle table with a rotating disco ball below. Behind the DJ table a shelving system was designed to display a collection of retro album covers. An opening was made in the wall between the bar and club and a hidden secret door added in the timber panelling that connects through to the “PLAY” club space at the weekends.

Designed by Takenouchi Webb

Commerce Design Award: CHRISTA RENIERS DANSAERT
Warmth, rythm and ambience are the key words associated with the shop of jew...
Zoff Eyewear Shop by Emmanuelle Moureaux, Iruma - Japan
In an attempt to ‘capture pockets of colour that people view in their daily ...
Indosurya International Holdings offices by green, Singapore
Indosurya International Holdings offices by green, Singapore
Kitchen+Bar 15 by PH.D architectural bureau, Moscow - Russia
The artistic method by using art is very important here. By using unexpected...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *