c

August 5th, 2012 by retail design blog

Japanese design collective SIDES CORE has developed a renovation plan to reconfigure an existing hair studio. The ‘Vinyl’s Mix hair salon’ transforms the existing layout into a workshop that exercises user and spatial modification. Based off the idea of a bookstore, the space serves as an avenue for promoting discussion, influenced by traditional barbershops.

The incorporation of the ability to purchase reading material engages the public in social interaction within the building. The interior is strategically configured with knockdown furniture comprised of particleboard along a grid that encourages users to freely update the arrangement of tables, bookshelves and seating.

Images courtesy of SIDES CORE
Photography : Takumi Ota

Light + Building 2012 Frankfurt - Portland lamp by James Bartlett for Innermost
Light + Building 2012 Frankfurt - Portland lamp by James Bartlett for Innerm...
SiteGround Office space by cache atelier, Madrid - Spain
Structural elements were painted in vibrant color just to make them more act...
Pravo Boutique Hotel by FAK3, Hong Kong
The reception desk appears suspended like a UFO, and is finished with ribbed...
JLL offices by Wirt Design Group, El Segundo - California
The color palette mixes both cool grays and warm browns, while two living wa...

One thought on “c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *