Tatsu Japanese Cuisine restaurant by Blu Water Studio, Kuala Lumpur

August 22nd, 2012 by retail design blog

Sculptor Isamu Noguchi has inspired Blu Water Studio Designers to create a real Japanese enclave in the heart of bustling Kuala Lumpur. In Tatsu Japanese Restaurant in InterContinental Kuala Lumpur the traditional design is expressed in modern approach, natural materials are found in new realization. Amazing surrounding created with the aid of light reinforces dining experiences.

Restaurant built up in layers enhanced by lights invites from the very entrance. Due to separate spaces every each of 147 guests can feel uniquely. Some of them would choose central located sushi island bar with a long solid timber ledge finished in slabs of natural granite. More intimate ambiance in the open dining area behind could be achieved thanks to individual table spotlight.

In the right corner, beyond a large communal chef’s table designers situated the Teppanyaki counter, when opposite is eye-catching wine and sake display made of steel and glass. This leads to a lounge bar with softer finishes and a more relaxed style of seating. There are four private dining rooms, three of which can be converted into one large dining hall and a space allocated for semi private dining.

Incorporating all dining areas was possible through a screen of stacked sake bottles suspended around the perimeter windows. This Japanese alcohol is also integrated into the design in layers of lights made from sake cups, which surround the open dining and sushi bar area.

Concept of contraries is maintained all over the restaurant. Metal mesh tempered by crushed bamboo, timber contrasted by granite floor, wooden finish punctuated with blue colour accents. Here contrary creates harmony what was confirmed in The Malaysian Interior Design Awards 2011. Blu Water Studio received mention in Bar and Restaurant category for the project of Tatsu Japanese Cuisine.

Minacciolo showroom by Silvio Stefani, Treviso
Designed by architect Silvio Stefani, Minacciolo’s brand-new showroom at Tre...
Porterhouse restaurant by alvinT studio, Pantai Indah Kapuk - Indonesia
Jakarta-based designer Alvin Tjitrowirjo of alvinT studio has completed 'Por...
Hard Rock Café by Blu Water Studio, Melaka - Malaysia
The focal point of every Hard Rock Cafe, memorabilia, runs along the left wa...
Chapeau multibrand store by Ramon Esteve Estudio, Valencia - Spain
A large black steel marquee is illuminated through openings, it is the frame...

Leave a Reply