Miega hair salon by BANG by MIN, Seoul

August 24th, 2012 by retail design blog

A hair salon in Seoul is designed as a series of small villages, congregated in a 124-sq-m space. Divided by a series of alleyways, the Miega salon features small module-like rooms which each contain different materials for various services. It’s arranged like a property with a house, yard, shed and garden – though in this case, modular black ‘houses’ contain areas for cutting, washing, relaxing or styling. Despite the spatial divisions the overall space works together as a whole, which the designers say was their goal.

‘We wanted to return to the idea of a hair salon as a room for neighbours [to meet] and as place for cultural and public community,’ says designer Sae Min Oh of BANG by MIN. Each house-like unit has a different roofline, creating a unique silhouette. The space can serve purposes aside from styling hair – it can also be used as a gallery, exhibition space, café or party location, pending the owner’s wishes.

Photos courtesy Jungwoo Choi and Jaeyoon Kim








































http://blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=bangbymin&logNo=110132611143&redirect=Dlog
http://www.frameweb.com/news/miega-salon-by-bang-by-min

WOODEN STORE INTERIORS! adidas originals shop-in-shop at Footaction, Houston
The shop-in-shop concept is called adidas originals collective by Footaction...
MANGO shop by hartmannvonsiebenthal, Vienna - Austria
Starting with the 10 meters high glass entrance – an aesthic coup challengin...
Ebrosia gourmet food store by design2sense, Delitzsch – Germany
Natural materials, indirect lighting and strong colors create a tasteful atm...
Guji shop by Ninkipen, Osaka - Japan
Guji shop by Ninkipen, Osaka - Japan

Leave a Reply