note et silence. store by Specialnormal, Kobe – Japan

October 15th, 2012 by retail design blog

note et silence is a select shop, which newly opened in Kobe, a port city in Kansai area. The shop holds three original brands, which appeal to sophisticated women with a sense of humor and with a playful mind. ‘ Humour ‘ and ‘ Playfullness’ were the key when we started this project, and we defined the shop as a stage, customers as actors / actresses, and the interior as a stage setting.

‘ Floating box’
Wall, Floor and Ceiling are the main elements to create a space. Based on the idea of ‘ Stage Setting’, we aimed to create a versatile space and we made ‘ Wall ( = Box ), can be moved to a certain extent. If the box is placed near the entrance, it creates a corridor and the space becomes very aggressive atmosphere. If it is placed at the back of the shop, it creates a bigger area within the shop. With the effect of the box, the space can be configured for different scenes like a gallery.

Designed by Specialnormal
Photo Copyright : Koichi Torimura



























http://special-normal.com

Tamara Radivojevic Fashion Studio from D signed by, Belgrade
The concept is an analysis of the ideas, fabrics, colors and designers’ work...
Turkcell Maltepe Plaza by mimaristudio, Istanbul
Turkcell Maltepe Plaza renovation project main goal was to provide a new and...
Audithorium store by Zuhause Arquitetura, Londrina - Brazil
Audithorium store by Zuhause Arquitetura, Londrina - Brazil
HIGH STYLE Cannabis Store by The High Road Design Studio, Albuquerque - New Mexi...
Through the use of natural materials— wood, stone, and vegetation— and a div...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *