Robert Marc boutique by Neal Beckstedt, New York

October 15th, 2012 by retail design blog

Neal Beckstedt Studio designs new retail concept for eyewear designer and ACE Visionary Award winner Robert Marc for his existing Madison Avenue boutique. Located on Madison Avenue between 67th and 66rd Streets, Robert Marc’s boutique location was completely renovated to match the fashion-forward product. Inspired by Robert’s eyewear, Neal treated the space similar to a pair of Robert’s exquisite eyeglasses – luxurious and innovative materials offset by clean and crisp detailing.

The concept of reflecting the brand characteristics extended to the exterior where Neal opened up and streamlined the façade. “Like a great pair of eyeglasses, the black painted façade frames the customer’s attention to the warm grey-colored interior and product within,” says Neal. Even the clear acrylic window display highlighting the new eyewear seems to magically disappear focusing all attention to the product. “It is all about the product,” says Neal. “From the spacing planning to material selections, the key is making decisions that reinforce the brand and focus on the product and services.”

The interior continues with this product-focused directive by expanding the eyeglass display area to two new walls to showcase more of the collection. The new wall displays consisting of clear acrylic shelves with polished metal bases become modern sleek contrasts to the traditional furniture-inspired center display. Opposite the center display, a custom designed silk velvet settee sitting in front of an over-scaled floor mirror provides a functional and dramatic statement for the narrow space.

Rich ebony-stained wide plank walnut floors run throughout while overhead a series of pendants picking up the circle detail found on the brand’s eyewear offer a warmth and residential touch to the space. After the successful completion of this flagship boutique on Madison Avenue, Neal is renovating the Robert Marc SoHo store as well as several other locations throughout the city.












SUDS Laundrette by Plus Architecture, Melbourne
The aim for Suds was to turn a mundane task into a fun and unique experience...
Primark store by Dalziel and Pow, Edinburgh – UK
Located on the prestigious Princes Street and facing the historic castle, Pr...
Shanghai Tang Pacific Place Flagship Store by Design MVW, Hong Kong
Design MVW just completed the contemporary Shanghai Tang store at Pacific Pl...
Kartell and Laufen flagship store by Ludovica + Roberto Palomba, Milan - Italy
For a fresh interpretation of the brand's clean style, still life compositio...

Leave a Reply