Bloomberg office installation by Jump Studios, London

October 22nd, 2012 by retail design blog

We were commissioned by Bloomberg to create an installation at their Finsbury Square headquarters, as part of their ongoing arts program. We were given a space over three consecutive floors and the brief was open, with the only stipulation that the design must be useful and accessible to staff. In response, we proposed a tree, broken down into three parts, that appears to rise through the floors, forming meeting and social opportunities at each level.

The trunk acts as a private nook or enclosure, the branches form a thicket with integral benches, and the canopy is made up of more informal soft-foam parts for lounging. The idea was born out of a desire to temper Bloomberg’s massively technological and frenetic environment of TV screens, monitors and audio broadcasts. Apart from conveying the right message visually, the tree has a functional purpose too, slowing activity down, section-by-section, and providing a series of spaces and furniture elements for people to meet around, escape into, or just chill out on.

Designed by Jump Studios





































http://www.archdaily.com/257881/bloomberg-jump-studios/

Stitching concrete by Florian Schmid
Stitching concrete is a project by using the new material Concrete Canvas.It...
Intimissimi Windows 2015 Fall, London – UK
Intimissimi Windows 2015 Fall, London – UK
400 Rabbits pizza restaurant by Richardson Studio & Junction Studio, London ...
Details such as the joinery and interiors were kept simple using standard ...
Holland & Barrett Office by New Purpose, Amsterdam - Netherlands
New Purpose created a dynamic, contemporary work environment, perfectly suit...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *