LEGO PMD office by Rosan Bosch Studio, Billund – Denmark

October 22nd, 2012 by retail design blog

Wall papers with giant blades of grass, tables with built-in bonsai gardens and a slide connecting two floors. LEGO’s development department has a new working environment with an emphasis on fun, playfulness and creativity, where the physical design lets grown-ups enter a child’s fantasy world. Future LEGO products are created in the development department LEGO PMD. Now, the department’s designers have a work space where the physical setting supports the playful character of the work.

Rosan Bosch has created a physical working environment for LEGO where development, play and creativity are integrated into the spatial design. In order to create a design that matches the creative development process in the department, the imagination was given free reins. Across the large space, an existing walkway was turned into an oversize seating area with a light blue colour that transforms the walkway into a light, fluffy cloud. The cloud twists and turns and unfolds to form sofas, sitting podiums and a slide that connects the two floors.

A striking graphic design on the wall with giant blades of grass and an oversize LEGO man strike a contrast to the bonsai gardens with tiny LEGO people that are built into the tables. One’s sense of scale is challenged – who is big, and who is small? In this physical design, children’s fantasy world becomes a part of everyday perception and defines a setting for creating new designs for games and play. The new LEGO PMD is a children’s universe where the imagination can be unleashed – for children and designers alike.

In this new development department, LEGO designers can immerse themselves even more fully in the children’s universe. Because the purpose of LEGO is not only to make fun designs for others to enjoy – at LEGO PMD, work too is supposed be fun.

Photo: Anders Sune Berg











http://www.rosanbosch.com

Halle A offices by Designliga, Munich - Germany
The structure of the hall interior is determined by two ridge-roof buildings...
EB group office by plajer & franz studio, Berlin - Germany
The simple yet functional design of the interior is dominated by rectangular...
BAY Store by Form3 International Retail, Vejle - Denmark
As a tribute to the beautiful old historical building, a small house of life...
Stratified Medical office by ThirdWay Interiors, London - UK
The high ceilings added a warehouse / factory look to the space whilst the m...