Vander Urbani Resort hotel by SADAR + VUGA, Ljubljana – Slovenia

October 29th, 2012 by retail design blog

Vander Urbani Resort is a new design hotel in the old part of Ljubljana city. It is developed in the interior space of four historic adjoining buildings. The program is distributed vertically with ground floor as the most open/public part with reception, restaurant and bar/lounge areas. Next three floors are organised round vertical atrium with stairs and are occupied with 16 rooms. On the top floor there is a glasshouse with big open terrace and a pool.

The exterior with historically preserved facade stays intact but immediately you enter the hotel you actually enter a specific space that is the space of hotel vander. The design is based on kaleidoscopic play of 3d patterns in different materials and reflections that extend the borders of the actual space. Because of the reflections the visitor becomes part of the interior.

The rooms are designed in light colours with textile floors and glass partition walls to the bathroom. Rooms appear more like a homely living rooms also due to custom designed furniture pieces like the black table or mirrored wish box with mini bar.

Special feature is the long terrace with wooden decking and a swimming pool. All the floors are connected with the vertical hall that serves also as a light shaft. The northern wall of the atrium is cladded with hanging metal curtain that brings diffuse light into the core of the building.

Designed by SADAR + VUGA













http://www.sadarvuga.com

ENOTECAS! Hotel Arts Enoteca, Barcelona
Inspired by the food and produce of the Mediterranean, Pérez’s innovative co...
Umo Japanese restaurant at Hotel Catalonia by Estudi Josep Cortina, Barcelona - ...
Umo Japanese restaurant at Hotel Catalonia by Estudi Josep Cortina, Barcelon...
La Nonna Cucina Bar by Esrawe Studio, Mexico City
The main hall inside La Nonna lies under a vault from which a 1,500 brassed ...
Jamy's Burger Restaurant by why the friday, Frankfurt - Germany
In cooperation with Jamy's Burger's team we reworked an existing store conce...

Leave a Reply