Goldberger loft office by Tervhivatal, Budapest – Hungary

October 31st, 2012 by retail design blog

Hungarian architects Zsanett Benedek and Daniel Lakos (Tervhivatal) have created an office in Budapest in the loft of the former textile factory named Goldberger by building boxes.

The space has been divided into smaller offices and meeting rooms using plaster-board boxes on steel frames. These boxes were slightly elevated and the spaces between the boxes serve the purpose of hallways. The boxes are either attached to the floor or are floating. The counter-arched ceiling provides a contrast between the boxes. A smaller box has been suspended from the ceiling to create a hanging desk. It is designed by Wanda Reich.

Hidden LED-lighting is used to illuminate these box-like structures, which have been installed under the spaces. The space can also be used as a club venue during the nights. To cover the plumbing and electric lines of this space, the architects have made use of pebbles.

The structures created with the help of these boxes are a manager’s room; the reception box, which faces the entrance; a small meeting room; and a large meeting room, which includes a service counter. For using the office space as a club, a separate bar with a service counter has been created. The floors of the box-interiors are covered in grey linoleum. The floor of the entire hall is done in polished concrete. The logotype of the firm is a rotating box.

The inner height of the loft space is about 5 meters. The total area is about 300 square meters. The client wanted separate rooms for the different working stations. They do internet advertising, all kind of graphical and advertising jobs. There is a department of programmers, another one for the graphical works, and so on.
The clients needed separate places for different kind of works but they hated the usual office buildings with plasterboard partitions and small rooms. They wanted something extraordinary.

It was a coincidence that our concept – the cubes – and they future brand – the rotating cubes – was alike. In their company the cube itself means a lot. They’re making a very complicated program which will help organize the company (logistic problems, work organization, human relations, etc.) and the projection of this program is the rotating cube. The cube reveals much relevant information for the company owners.

We think this is a prevalent idea used by many architects today. It is when you keep the modernist spatial flow and at the same time you integrate enclosed volumes in the space. You cannot simply answer when you are staying inside or outside.

We kept everything. The counter arched ceiling, the vaulted niches, the old divided windows. There was a relatively quick period of design. We made the plans in just few weeks. Then we consulted with the contractors who made the construction about the details. We were amazed how everything was come to a realization as we designed it.

The friends of the owners are designers so they helped them to finish the project. They designed the interior of the boxes, selected the furniture and had some very good idea, for example the hanging box in the back office which is designed by Wanda Reich. Her colleague is Noémi Varga, they were in process of completion.

Photographer: © Tamás BUJNOVSZKY
Team members: architecture, interior design TERVHIVATAL: Zsanett BENEDEK and Dániel LAKOS; interior design of the boxes Wanda REICH and Noémi VARGA











http://www.east-centricarch.eu/projects/hungary/goldberger-loft-office.html

Executive brand suite by Engage Production
The main feature of Engage’s solution is the multitouch, interactive videowa...
Singa Infrastructure office by Archrysalis, Mumbai - India
Derivative of this process, the Mumbai office utilizes fluid geometry, layer...
Samsung Galaxy Cottage by Aworks, Seoul - South Korea
The fence of the cottage translates into a white structure on the walls that...
Blues Design Office by D.I.G Architects, Obu - Japan
We made gaps and crossing between floor and floor, floor and roof. 1m gaps o...

Leave a Reply