BOUJIS club by Blacksheep, Hong Kong

November 3rd, 2012 by retail design blog

Exporting a modern interpretation of British style to the East. Exporting the British design style overseas to Hong Kong, Blacksheep have designed Boujis members club, bringing a modern interpretation of traditional British style and heritage to the eastern metropolis. Opened on the 18th of October, the distinguished Boujis members club is set within the Soho district and encapsulates the British design aesthetic, implementing Georgian inspired decoration and traditional furniture.

The wooden library style club reception area is encased with decorative timber wall panels which are complemented by soft lighting. Blacksheep has designed a bespoke wall covering made from wooden cut out graphic lettering of different sizes fused together, creating a mix of alphabet symbols.

Stained deep blue timber paneling on the walls and ceiling lead into the lounge and bar area creating a deeply relaxing environment for early afternoons and stylish setting for late evenings. The Georgian pattern featured ceiling further implements the British heritage in to the club, modernized with led lighting inserted in the paneling, which disperses a light neon glow.

The graphic design of a union jack subtly glows out from a gold smoked mirror set within the bar, paying homage to the club’s country of origin. The glowing backdrop of the bar also displays a variety of indulgent ingredients used to create Bouji’s famous cocktails.

Deep luxurious turquoise banquette seating line the edges of the room adding to the glamorous and sophisticated interior. The club, leading off the lounge, is a spacious area that mixes high tech AV and large bespoke, state of the art HD video screens on the ceiling and walls enabling a different experience for members every evening. A VIP area is set off the end of the bar, away from the crowd, with intimate curved seating and an additional lounge space.









http://blacksheep.uk.com

Spread by GUM bike shop by eureka, Hong Kong
The client’s brief aims to shift away from the traditional "bike-shop&q...
Miao’s Culture & Sustainable Design Exhibition by Purge, Hong Kong
The concept of the exhibition is inspired by the “Terrace Field” of Miao’s N...
The Woodspeen Restaurant, Bar & Cookery School by Softroom, Newbury - UK
The Woodspeen Restaurant, Bar & Cookery School by Softroom, Newbury - UK
298 Nikuya Kitchen TST by STUDIO C8, Hong Kong
Partitions and doors are made of the red coloured steel and black mesh scree...

Leave a Reply