Tatsu Japanese Cuisine by Blu Water Studio, Kuala Lumpur

December 14th, 2012 by retail design blog

Sculptor Isamu Noguchi has inspired Blu Water Studio Designers to create a real Japanese enclave in the heart of bustling Kuala Lumpur. In Tatsu Japanese Restaurant in InterContintntal Kuala Lumpur the traditional design is expressed in modern approach, natural materials are found in new realization. Amazing surrounding created with the aid of light reinforces dining experiences.

Restaurant built up in layers enhanced by lights invites from the very entrance. Due to separate spaces every each of 147 guests can feel uniquely. Some of them would choose central located sushi island bar with a long solid timber ledge finished in slabs of natural granite. More intimate ambience in the open dining area behind could be achieved thanks to individual table spotlight.

In the right corner, beyond a large communal chef’s table designers situated the Teppanyaki counter, when opposite is eye-catching wine and sake display made of steel and glass. This leads to a lounge bar with softer finishes and a more relaxed style of seating. There are four private dining rooms, three of which can be converted into one large dining hall and a space allocated for semi private dining.

Incorporating all dining areas was possible through a screen of stacked sake bottles suspended around the perimeter windows. This Japanese alcohol is also integrated into the design in layers of lights made from sake cups, which surround the open dining and sushi bar area.

Concept of contraries is maintained all over the restaurant. Metal mesh tempered by crushed bamboo, timber contrasted by granite floor, wooden finish punctuated with blue colour accents. Here contrary creates harmony what was confirmed in The Malaysian Interior Design Awards 2011. Blu Water Studio received mention in Bar and Restaurant category for the project of Tatsu Japanese Cuisine.

Vine Road bistro by Studio Yaron Tal, Jerusalem
"Vine Road" is a rustic bistro located in a small country near Jer...
The Jones Family Project by designLSM, London
The Jones Family Project by designLSM, London
MY STOP motorway restaurant by Barmade Interior Design, Switzerland
The design is based on a wooden element which is 48 meters long and occupies...
Yingliang Stone Archive by Atelier Alter, Beijing - China
We combine steel and stone construction in perforation, suspension and incli...

Leave a Reply