Club Passage by Söhne & Partner Architekten, Vienna

December 30th, 2012 by retail design blog

The bold idea to revive a former pedestrian underpass which was lined by abandoned shops and once connected Babenberger Straße and Burggarten was rewarded by a venturesome client who was seeking an extraordinary place for a new club. From street level, only four descending glass staircases are visible. Three of them were recycled into lighting sculptures featuring large opaque light cylinders.

One still leads downwards to the club, where three bars engulf a central dance floor and zone the club. Along the perimeter, groupings of easy chairs segue into calmer lounge areas. The prismatic pattern of the reinforced concrete ceiling – a relict from pedestrian underpass days – contains the lighting and provides the club with a unique appearance.

Designed by Söhne & Partner Architekten

Google office by HLW, Venice - California
Google office by HLW, Venice - California
John Lewis by PhillCreates at Design Junction, London - UK
This year for the first time, as an integral part of our ambition to encoura...
Lumee Restaurant Interior & Brand Design by I-AM, Manama - Bahrain
Lumee is a new exciting fast-casual grill restaurant, designed by I-AM in cl...
Gaggenau Showroom by einszu33, Chicago - Illinois
The new space provides an extraordinary blueprint for a showroom, its 20-foo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *