Aesop shop-in-shop by Russell & George, Singapore

January 10th, 2013 by retail design blog

Meanwhile across the pacific in Singapore, Aesop already managed two stores but has now added a strategically located shop-in-shop on orchard road, the city’s most prominent shopping boulevard. Situated on the ground floor of Tangs department store, the new outlet has been designed by Russell & George, an architecture + design practice based in both Melbourne and Rome. As always, Aesop’s shop interiors incorporate compelling design references, and this time it’s traditional medical laboratories of the early to mid-20th century.

The design uses a palette of ivory and soft sea green while a black-tiled countertop reiterates the retail space’s utilitarian aesthetic and recasts the modest tile in a scientific manner. European oak has been used for the shelves and flooring, and offer a warm contrast. Aesop’s new shop-in-shop carries the brand’s full range of skin, body and hair care products.

http://superfuture.com/supernews/singapore-aesop-shop-in-shop-opening

Monospace by Arboit, Taiwan, China
This project defines the identity of new fashion brand Monospace, recently la...
Get Store by AMlab, Fossano - Italy
Get Store by AMlab, Fossano - Italy
Leo Burnett Singapore Offices by SCA design, Singapore
Leo Burnett Singapore Office by SCA design, Singapore
Aesop store by Ryan Russell, Doncaster - UK
Soft colour and a palette of simple materials, tiles, plywood and steel, are...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *