Bularnia office by BudCud + Maria Schoen, Krakow

January 14th, 2013 by retail design blog

Bularnia is an honest, functional office space on the ground floor of postindustrial building on the outskirts of Cracov. The goal was to introduce more natural light to dark and overpowering interior. This move redefined new proportions of space and optically enlarged narrow and low room. What’s more, light and transparent finishing materials, such as glass, delicate steel mesh and perforated boards were used to emphasize the openness of new office space.

Positioning the offices on the ground floor established strong connection with building’s exterior – on one side the office space is merged with a lush garden, on the other connects to the building’s courtyard. Existing diagonal interior wall divides the workplace into two rooms, into which we put two additional volumes, that reorganize space and functions. Two similar rooms had their identities rebuilt and diversified. Small budget implied the simple character of the details.

The interior is dominated by white and grey colours, diversified with few intense colour accents. In these mellow spaces filled with natural light the ceiling is the strongest graphic element. In one room it is made from steel mesh, onto which we loosely put few lightbulbs. The ceiling of the latter is a composition of dark green lamps and cables.

TEAM BUDCUD: MATEUSZ ADAMCZYK, AGATA WOŹNICZKA + MARIA SCHOEN
PHOTOS: KAMILA KOZIŃSKA











http://www.budcud.org

Mochen Office by Mochen Architects & Engineers, Beijing
Mochen Office by Mochen Architects & Engineers, Beijing
St. Petersburg Tower by Iosa Ghini Associati, Moscow
Fluid surfaces and broken lines, integrating with each others, modulate the ...
DHI office by Sennex, Singapore
The design solution sought to provide a variety of work settings to support ...
John Brown Media offices by Inhouse Brand Architects, Cape Town - South Africa
Beyond the kitchen and dining area lies a lounge area or indoor ‘campsite’. ...

Leave a Reply