Kampachi restaurant by Blu Water Studio, Kuala Lumpur

March 2nd, 2013 by retail design blog

The comfort of an open fire, soothing sounds of crackling firewood and richness of timber epitomizes the ambiance of a traditional Japanese hearth. Together with the reminiscent feel of coarse stone and roughened iron cookware, these elements set the atmosphere for the new Kampachi at Troika, Kuala Lumpur. The iconic restaurant by Equatorial specializing in sophisticated Japanese cuisine, expands its prestigious local brand with this new prominent location.

Designers united contemporary modernity with the nostalgic past by maintaining the existing concrete elements together with the irregular lines of the building and complementing it with materials recycled from the Equatorial hotel, where 40 years ago the first Kampachi restaurant opened.

Upon entering, both Sushi bar and Service bar uses solid Suar timber counter tops against textured stone fascia to be the reminiscent of Japanese teapot. These characteristics are carried throughout the restaurant. Venturing further into the space, guests experience the main highlight. The feature screen presents a photo taken by the owner during a trip to Japan providing a fragmented view of a temple rooftop.

While looking above, a cloud of customized glass pendants twinkles throughout the void space and reflects on the mirrored louver ceiling creating a magical impression. Photographs of Japanese culinary works immerse the kitchen with the dining space by allowing guests to discover the sophisticated process of creating unforgettable flavours. Conserving memories from the past and merging them with contemporary surroundings, Kampachi aims to be the next high-end dining experience spot landmark of Kuala Lumpur.

Designed by Blu Water Studio












Aria restaurant by Urszula Tokarska & Stephen R. Pile Architect, Toronto
Urszula Tokarska and Stephen R. Pile Architect, made extensive use of the Ra...
Nectar restaurant by R79, Merida - Mexico
The main attraction of the project is the Kitchen, this open, flow space its...
dusitD2 Constance Pasadena Hotel by PAL Design, Pasadena - California
The lobby follows the principle of openness and transparency; there are few ...
Yelo Eatery by Vincentius Aditya, Bogor - Indonesia
The eye-pleasing urban pop interior that shows modern industrial vibe, vibra...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *