Viktor café & gallery & workspace, Antwerp

March 9th, 2013 by retail design blog

On the surface Viktor is simply a coffee shop, which isn’t to say there’s anything run-of-the-mill about it – quite the opposite. Lots of quirky little personality features are carefully dotted around the Antwerp café, such as the colourful shawl-swatches hanging on the walls; what could look like a critical lack of closet space comes across as intimate and relaxing, likewise the decoratively placed skateboards are youthful and fun. Some innovative furniture also adds a maturity to the space and ensures the impression of informality doesn’t detract from the overall quality of the experience.

Venture downstairs and the laid-back vibe takes a slight turn for the dramatic. What greets visitors below is a gallery and workspace where local creative types can produce and exhibit their work. The completed objets d’art are displayed in a cave-like cellar – a low-curved roof and shadows cast from the individually-lit pieces give a moody but interesting atmosphere. Viktor is two storeys with two different stories, but both unite to collect the spoils as an attractive and worthy winner in the Belgian art scene arena.












http://www.weheart.co.uk/2013/03/07/hidden-depths/

Groupon concept store by HEAD Architecture, Hong Kong
HEAD Architecture has designed a welcoming space for Groupon Concept Store w...
Wellcome Collection London Transformation by Wilkinson Eyre Architects, London -...
Wilkinson Eyre Architects has completed a £17.5m transformation of Wellcome ...
My Reason store by IVISTUDIO, Acireale - Italy
The atmosphere is soft and informal with the use of tactile finishes and lig...
Omidyar Network office by Oktra, London - UK
They wanted natural finishes and a tasteful colour palette to be used across...

One thought on “Viktor café & gallery & workspace, Antwerp

  1. Adam Bryan says:

    Fall in love with first photo. Not only good designer job, but also a fantastic shot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *