Covus Berlin office by sbp | Seel Bobsin Partner, Berlin

March 16th, 2013 by retail design blog

The newly renovated office is located in a typical factory loft from 1898. This used to be the residence of the traditional printing publisher “Gutenberg. The high-quality, reconstructed Art-Nouveau facade forms the entrance to the factory area that brings to life the Berlin industrial history. Located in the heart of Berlin Prenzlauer Berg the Covus team is converting a number of new ideas and projects. The carefully modernized office in old walls, providing ample space for creativity.

The Covus employees spread over three floors. These theme designed rooms offer plenty of space for formal and informal meetings – for every call situation, such as the appropriate space the “cozy” library “shack” in the vintage look for dynamic group work, the representative white boardroom for official meetings and also the completly in anthracite coloured warroom.

In the spacious reception area representative, designed simultaneously as an event space, guests and staff feel equally comfortable. The new appearance supports both internal and external communication and strengthens the identification with the rapidly growing company.

Designers: sbp | Seel Bobsin Partner
Photography: Karsten Knocke




















http://www.contemporist.com/2013/03/12/covus-berlin-office-by-sbp-seel-bobsin-partner/

Bronco office by Phaus, Ripon - UK
This simple and white space then became host to a series of colourful and pl...
KOIL workplace by Naruse Inokuma Architects, Kashiwa-shi - Japan
To enhance an unbiased and open atmosphere, and avoid visual associations, m...
Siemens Home Appliances stand by KMS BLACKSPACE and SCHMIDHUBER, Berlin
The architectural concept »Space Lab« embodies the futuristic attitude of th...
Wake Space Up! Urban Eco-Balcony by Farming Studio, Hanoi - Vietnam
The steel girder-tree system works as a new look for the house in order to c...

One thought on “Covus Berlin office by sbp | Seel Bobsin Partner, Berlin

  1. Cubicle says:

    This space is absolutely amazing. I love the mix that creates an open space, even from level to level, and yet still has what look like some of the old factory handrails and other things. This might be one of the coolest uses of an old building, and it truly looks like it has been designed to stimulate creativity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *