OGILVY & MATHER office by Stephane Malka Architecture, Paris

April 8th, 2013 by retail design blog

Stephane Malka Architecture was commissioned by Ogilvy & Mather to redisign their new headquarter by les Champs-Elysees in Paris. Initially assigned to design the furniture and the creative platform, the mission quickly turned into full rehabilitation of the whole 7500m² (80 700 ft²)building. This project was done in emergency deadlines and budgets extremely tight, all of them done in real time on sites.

Our work was concentrated mainly around the changes of use:
* Inhabited Walls / wall cladding pvc tubes allow a hanging system for simple layout and easy pinup. The wall extrusions allow seat tubes and micro-perforated light scattering on the trays.
* Wkbench / large work tables incorporate side seats for visitors or informal exchanges.
* Wa-Walls / libraries and storage dividing spaces of work and passage, with cross-sectional views and opaque parts.

* Mutant Grounds / polymorphic seats, as an extension of the floor. This is a transcription of a dense city where the heights of cubes / towers grows on a real urban background: glass walls on which they rely patios open to the street. The Mutant Grounds allows flexible uses depending on the need. It’s easy to clipp them on and off as they are extremely lightwhich creates landscapes movements facing the city.

Based on the direction of the floor girders, furrows draw prospects in the ceilings, walls cracks in eye-catching opening through screens, offices and meeting rooms. These superficial red incisions, brings meaning to the project dynamic linking in a single volume a set of subspaces, drawing the same visual identity the Ogilvy creative community.























http://www.stephanemalka.com

Welton London boutique by John Paul-Welton, Paris - France
A spacious Haussmannian apartment in the very heart of Saint-Germain houses ...
Sterk Werk Communication Group Office by SchilderScholte Architects, Rotterdam -...
Communications office gets skyline of Rotterdam as interior
The Vine Coworking Office by LPA Inc., Irvine - California
The new vision reflects the creation of specific environments for the unique...
LinkedIn Office by Il Prisma, Madrid - Spain
"El Patio de Luz" is the central element of the project as it conc...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *