Huis van Portaal Head office by Concern, Utrecht – Netherlands

April 11th, 2013 by retail design blog

Portaal is a housing corporation that provides accomodation in various locations throughout the Netherlands. Concern is responsible for the interior design of their new head office in Utrecht. The Human Resources department, Service Centre and Property Development combine to make the ‘House of Portaal’: the place where staff from various departments can meet and receive guests.

The task for Concern: furnish four floors of office space, with workspace for 272 staff members, including a library, document centre, workshops, restaurant and cafe. The House of Portaal is designed not only to perform as a physical space, but also to develop the relationship between management and staff, while promoting a high level of personal responsiblity.

Some of the biggest changes have been made in the heart of the building, where a newly created open space connects all four floors. This space promotes an open working atmosphere and better communication. The visual connection between the floors is emphasized by consistent use of materials and the repetition of interior elements.

Concern is responisble for the concept and design phases of the interior for each of the work floors and special elements, including made to measure furnishings. Furthermore, Concern worked closely with the architects concerning various structural elements such as the vide, the core and the restaurant kitchen.

http://concern.nu

9 Square Shopping Center by RTKL, Chengdu - China
The glass handrail on the straight side of the mall is laminated with colore...
Skunk & Relax coffeeshop by Maurice Mentjens, Sittard - The Netherlands
Even the unique coffeeshops of the Netherlands are moving with the times. Fo...
Impact Hub Belgrade by U|RED architecture studio, Beograd - Serbia
Impact Hub Belgrade is a creative office space created through an adaptation...
Ironhide Game Studios offices by Martinez Rudolph Architects, Montevideo - Urugu...
The color gradient appropriately codifies the space in a both a friendly and...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *