Yakiniku Master restaurant by Golucci International Design, Shanghai

April 11th, 2013 by retail design blog

Yakiniku Master is a Japanese barbecue restaurant brand started in 2007, and this project is the fifth branch of the brand in Shanghai. This project, they invited the famous Taiwan designer Lee Hsuheng to conduct the design.

Living in a large and bustling city like Shanghai, people are fast-paced and extremely busy. They are so busy that relationship between people goes further and further, even goes indifferent. Therefore, when thinking about the design, the designer hopes to create a room for people to isolate from their busy but lonesome life, and get together with several friends to have a delicious meal.

The restaurant has an area of 350 square meters, the design concept is “contemporary old Shanghai style”. The recycled wood pieces are reshaped and used to decorate the red bricks, presenting a mottled color wall, coupled with charcoal that has been used in previous stores, demonstrating the image and characteristics of yakiniku (Japanese BBQ). Therefore, the design integrates simplicity and complexity, traditional and contemporary methods to showcase a rich and colorful landscape.

Designers follow the original building wall structure, the dining area is divided into two different styles of space, one is the the the French leased area Sinan Mansions old Western-style shutters, the other side is Shikumen Chinese red brick wall. peeping through the windows between the two space each other, simple concept alluding to today’s urban window view in Shanghai.

Designers: Golucci International Design
Design team: Lee Hsuheng, Zhao Shuang, Ji Wen
Photographer: Sun Xiangyu


























http://www.contemporist.com/2013/04/08/yakiniku-master-restaurant-by-golucci-international-design/

Pocket Change’s office by Blitz, San Francisco - California
Fostering a sense of community is important to the Pocket Change team. As a ...
Café Hasenbrot by hell und freundlich, Bonn – Germany
The "Foodlook" company, based in Cologne, develops concepts for th...
Holy Crab restaurant by In-between Design Office, Hong Kong
Sitting at the center is a 3-metre wide rock pool, where patrons have the op...
Espaço Espelho d’ Água by DC.AD & Vitor Vicente, Lisbon - Portugal
Visually polluting features have been removed, a non-original structure to t...

Leave a Reply