John Lum Architecture staff area, San Francisco

May 3rd, 2013 by retail design blog

The staff area for John Lum Architecture is located on the second floor of his architecture studio, a former laundry machine factory. The interior was gutted and reconfigured to create a rigorous, symmetrical plan, and is a study in finishes, colors and textures. A large steel-trowelled stucco box separates the staff lounge/dining area from two private offices. Inside is a large, sky-lit bathroom that features an open shower and salvaged claw foot tub.

Pairs of eight-foot-high stained ash veneer plywood doors contain storage and services and correspond to the existing exposed roof trusses. An unusual palette of exposed steel, stone counters and perforated metal contrasts with the restored fir floor. Intense use of color and found furnishings represent the essence of John Lum’s style: a highly livable but thoroughly modern interior that is unexpected, warm and elegant.

Photographer: Sharon Risedorph and Arrowood Photography

http://johnlumarchitecture.com

Trend Platter store by Design Systems, Shanghai
This is a project for a trendy Japanese fashion brand’s chain store in Shang...
Hoare Lea Lighting office, London - UK
Daylight penetration is supported by direct/indirect track mounted luminaire...
ETH Zurich Pavilion by Block Research Group at Ideas City Festival, New York Cit...
ETH Zurich designers create arched pavilion out of upcycled beverage cartons...
Capital Economics office by Oktra, London - UK
They wanted a light and timeless interior with an elegant front of house. Ok...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *