Edamame Sushi + Grill by Bass Studio Architects, Grill Columbus – Ohio

May 9th, 2013 by retail design blog

Edamame Sushi + Grill is a unique and new restaurant environment designed around an upscale cafeteria style experience. Intimate Dining Pods at various levels frame the open Kitchen complimenting the active environment within the exterior green enclosure. This “Pan Asian” environment immerses diners in the design concept of the restaurant.

“We always say that the toughest problems generate the most interesting solutions. The Edamame Sushi + Grill project leasehold was a horribly long and narrow space with a simple storefront entry.
We discussed a mezzanine to exploit the vertical space but there was an enormous girder in the center of the space. We solved this problem by creating intimate dining “pods” at various levels to frame the open kitchen, creating an active environment within the exterior green enclosure (wrapper), not unlike edamame beans within the wrapper.

Creating two very distinct sides to the narrow space visually expands the space and mitigates the narrowness of the space; in fact, with opposing “pods” elevated above the space at the ends of the long orientation, the design reverses the orientation of the space away from the narrowness and storefront issues.”

The Project won an Honorable Mention in a national restaurant design competition hosted by the Los Angeles chapter of the American Institute of Architects Cool Space Cool Client Columbus loves the place (it shows up on #asSeeninColumbus)

Timothy A. Bass, AIA, LEED AP
Bass Studio Architects

CLINIC DESIGN! Dental clinic by Maite Prats, Spain
Dental clinic by Maite Prats, Spain
Adidas Originals Pop-Up Store by Tavares Duayer, Rio de Janeiro - Brazil
Adidas Originals Pop-Up Store by Tavares Duayer, Rio de Janeiro - Brazil
Econ One office by Hollander Design Group, Los Angeles - US
Hollander Design Group has designed a new office space for Econ One located ...
TONIK Health Club Renovation by Estúdio AMATAM, Lisbon - Portugal
The initial assumption was simple: updating the Reception and Foyer image an...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *