Delin Boiler Room by Stack + Co., Pawtucket – Rhode Island

June 4th, 2013 by retail design blog

The former boiler room of the Lebanon Mills jewelry manufacturing complex in Pawtucket, RI is transformed into a sleek, modern graphic design office and private residence. The space – featuring 30′ high ceilings and the remnants of the original boiler room configuration – required a visionary approach, and the final product is a vision of spare, minimalist elegance.

New floor systems were inserted into the grand ceiling spaces, along with luminescent, glowing acrylic panel feature wall systems. The kitchen and living area features 15′ high arcaded windows leading out onto a deck with views onto the Blackstone River.

Quote: “Clients come here for meetings and I think they pay more attention to the space than to the details of the meeting – and that’s OK. The space conveys ideas better than anything.” – Eric Delin, Owner.

Designed by Stack + Co.


















http://www.archdaily.com/359189/delin-boiler-room-stack-co/

Camden Medical Centre by Kyoob-id, Singapore
Organic, fluid forms characterise the design from carpentry to loose furnitu...
Les Jeux Sont Faits Wine Branding by Leonardo Recalcati
Project details: 1993 – 2013: the first twenty years of activity by Francesc...
Kobunshoin publishing office by GRIP&Co, Tokyo - Japan
In the center of the space is a large bookcase, symbolizing a large tree of ...
Nanobit Office by Brigada, Zagreb - Croatia
Following Brigada’s recommendation, when designing the office we paid partic...

Leave a Reply