Family center store by Ali Alavi, Nur – Iran

June 24th, 2013 by retail design blog

There are a few reasons why I enclosed the long (30 meters) front wall. One, was that the existing building’s elevation was really unpleasant, and I had no permission to touch it! Secondly, by enclosing the front facade, I gained 30 meters of wall space inside. According to my daily observational statistics study, majority of shoppers chose to go inside the store just because of curiosity, and to see what’s happening behind this facade. Curious forms.

The main idea comes from nomadic architecture of the region with similar materials and contexture. Wood ceiling plank and panels, sloped roof (gable/ shed/gambrel), are all used in many of the buildings in Northern Iran.

Designed by Ali Alavi

http://alaviali.com

EDWIN Store, London
When conceptualising the London Store, Edwin wanted to maintain a level of s...
Audi showroom by POINT studio, Milan
The concept of the red carpet, centre piece for any stylish celebration cere...
"Lumen" Installation by Jenny Sabin Studio at MoMA PS1, New York City
Constructed from more than 1,000,000 yards of “digitally knitted and robotic...
Jam2go by Betwin Space Design, Seoul - Korea
The first floor is created with atmosphere of Level Square, and the second flo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *