Sykes Enterprises call center by Gresham, Smith and Partners, Lakeland – Florida

July 17th, 2013 by retail design blog

After successfully completing the renovation of Sykes Enterprises’ corporate headquarters in Tampa, Florida, Sykes again called on GS&P to convert a dated, three-building campus in Lakeland, Florida into a state-of-the-art flagship call center that would support an improved work environment centered on collaboration, energy, efficiency and employee wellness.

Our team first studied many of Sykes’ existing call centers to better understand their challenges related to function and aesthetics. Completed in two phases, GS&P’s design of the 92,231-square-foot call center includes open workstations equipped with ergonomic, comfortable chairs and adjustable-height worktables, allowing employees to stand and move around while completing calls—ultimately improving employees’ long-term health and fitness.

The facility also includes training rooms, classrooms for multi-vendor summit meetings and amenity spaces. Vibrant visual displays and graphics throughout the facility reinforce the company’s brand and image in the global workplace and play a large role in signage and wayfinding.

Technologies incorporated into the design provide for ultimate flexibility. Our design team implemented the innovative, energy-saving Digital Addressable Lighting Interface (DALI) lighting control system throughout the center. The intelligent, low-voltage system includes rows of suspended lighting over workstations that turn on and off depending on the time of day and adjusts the brightness level based on shifts in personnel. The fine-tuned lighting levels significantly reduce lumen output during the workday, resulting in energy savings.

GS&P’s design of the Lakeland call center has increased employee satisfaction, retention and knowledge development. Tremendously successful, the project serves as a prototype for all future Sykes call center renovations worldwide, helping grow and solidify their brand among global competition.









http://www.greshamsmith.com

Bruketa&Žinić OM agency’s light fixtures by brigada
Unable to track down lamps that fit the space and budget, we decided to desi...
Stadhuis public service area by Fokkema & Partners, Almere - Netherlands
The choice was made to show the bare concrete structure, revealing original ...
T3 Advisors workspace by Visnick & Caulfield, Boston - Massachusetts
Both natural light and lighting solutions were utilized to adjust the feel o...
EnviroScience headquarters by Vocon, Stow - Ohio
The cafe area, in particular, incorporates a salt water fish tank referring ...

Leave a Reply