HEADQUARTERS! ASICS headquarters by Fokkema & Partners, Hoofddorp – Netherlands

August 13th, 2013 by retail design blog

This honeycomb pattern can be found throughout the building in various forms and applications. From the reception area you can take the open staircase to the first floor where a representative meeting room is situated. Small gestures evoke associations with Japanese culture, such as lamps based on the art of origami, thus pointing ever so lightly to the Japanese origin of the brand ASICS. Central in the building is the atrium, filled with daylight. Here you find the restaurant, functioning as a meeting place for ASICS personnel and guests.

Special attention is paid to the additional lighting fixtures which enliven the space and scale down the enormous height. The office floors are laid out around the atrium and are designed as open studio spaces. Desks are workbench-like. An important aim of the design was to facilitate and solve the existing logistic processes of the vast volume of samples. Central in the office zone a large storage facility with white transparent crates has been made, containing shoes and other materials used in the design process.

This central storage facility can easily be altered into storage for document files or clothing. While in the office spaces the functional use of the product will bring colour to the basic white and grey interior design, warmth in the heart of the building is created by rusty orange walls with sports graphics, multi-coloured carpets and soft fabrics used for flexible seating arrangements.

The pantries on the office floors, facing the central atrium, stimulate informal contact and facilitate all kinds of work sessions. The building communicates the brand ASICS in a friendly, pure and modest way. It is all about you and me and a passion for sports.

Designed by Fokkema & Partners









http://www.fokkema-partners.nl

Accesolab office by usoarquitectura, Mexico City
A very simple architectonic program, adapted to the space characteristics, w...
SkyScanner headquarters by DPC, Singapore
The fun begins once you step out of the lift lobby, leading one to an inviti...
Moonpig office by ThirdWay Interiors, London - UK
The overall design was unique and playful with a coloured Teapoint, feature ...
cnYES office by Waterfrom Design, Taipei - Taiwan
Gold and blue are picked as the visual keynote to represent the aspiration f...

Leave a Reply