Aritmetik store by IDX Design + COM, Quebec – Canada

August 18th, 2013 by retail design blog

As the store tries to mix and unite opposites of all types, one finds industrial I-beam based fixtures with warm wood accents, vintage white-washed furniture and sleek modern merchandising systems, a rusted copper clad storefront and endless gypsum lines, warm neutral colors and acid accents… a real sleek cultural mash up.

The store has 2 storefronts (one interior & one exterior) that lead into a very narrow and long space; making the positioning difficult for the private dressing rooms. This was solved by embracing the space’s identity as a high corridor, and establishing mini shops as departments along a central path. Heterogeneous menswear merchandising sits opposite the sleek and regular rhythms of womenswear display.

Designed by IDX Design + COM










Scarpetta dining pavilion by gh3, Toronto
Located within an outdoor green space framed by the Thompson Hotel, residenc...
Louis Vuitton Townhouse at Selfridges by Curiosity, London
Inside department store Selfridges in London, the three-storey Louis Vuitton...
The Store concept store, Berlin - Germany
The newly opened retail concept on the ground floor of the Soho House in Ber...
Casa Maserati retail store & lounge by Eview 360, Milan - Italy
Our designers created the brand’s first retail store and lounge in the heart...

Leave a Reply