Generator hostel by The Design Agency, Copenhagen – Denmark

August 25th, 2013 by retail design blog

Generator Copenhagen combines the practicality and stylishness of Denmark with the social energy and youthfulness of the Generator brand. Centrally located just off Copenhagen’s Kongens Nytorv Square, the six-storey hostel transforms a Philippe Starck-designed apartment building. Its former social spaces and furnishings presented a great starting point for a lively and playful interior that mixes high design with cheap chic.

At street level, a flexible space is used as a pop-up shop or gallery. A side entrance elevator lobby with illustrations of Copenhagen by local artist Tim Bjorn leads guests to the reception area. There, Generator’s signature ‘G’ sculpture–in this case lit with colour-changing LED lights, mixes with layered textures and materials and a mix of signature furnishings reclaimed from the apartment.

A runway leads guests from reception along the canteen and travel information areas to a small café, opening at the bar and disco. Beyond, large socializing lounges are furnished by local manufacturers such as HAY, Bolia and Muuto. The lounges can be separated as required with custom-designed movable dividers covered in Piet Hein Eek’s Scrapwood Wallpaper and punched with antique wooden windows.

Design: The Design Agency
Illustrations: Tim Bjorn
Photo Credit: Nikolas Koenig















http://www.contemporist.com/2013/08/14/generator-hostel-copenhagen-by-the-design-agency/

LEGO PMD office by Rosan Bosch Studio, Billund - Denmark
Wall papers with giant blades of grass, tables with built-in bonsai gardens ...
Der Spiegel’s Cafe/Canteen by Ippolito Fleitz Group, Hamburg
Der Spiegel’s Cafe/Canteen by Ippolito Fleitz Group, Hamburg
Georg Jensen Damask flagship store by Form3 International Retail, Vejle - Denmar...
The shop is built upon the idea of creating, on the one side of the room, a ...
Valencia Lounge Hostel by Masquespacio, Valencia - Spain
The aim of the design was to convert the hostel in a more contemporary space...

Leave a Reply