Allegro Group headquarters by Ultra Architects, Poznan – Poland

September 5th, 2013 by retail design blog

This is an interior design project for the biggest Polish Internet-based company. The building has seven storeys and 12 000 sq metres. The construction has been designed by architects from the JEMS studio. It has a very distinctive shape: the northern side is calm and flat, whereas the southern, chessboard-like elevation is made up by many two-storey loggiae. The shape of the building itself acted as the inspiration for this project. The inner shared space is a reflection of the outer façade.

The space has been divided using cabinets made of lacquered pine plywood. The whole structure utilises both closed rooms, as well as open office space, which was one of the requirements coming from the investor. The northern part is characterised by the cabinets situated in a row, separating the corridor from the workplace. On the southern side, however, every second cabinet is withdrawn to the back, which has created inner patios that act as places of rest and informal meetings. An additional space of this kind can be brought about by utilising the movable walls of the dining room and the kitchen.

While searching for the materials that would go along with the interior we decided to invest in their bluntness. The concrete that surrounds the building is unplastered, as are all of the brick walls. All the materials used in the construction have been subject to as little processing as possible, which allowed us to keep the energy consumption rates at minimum (ecology).

Designed by Ultra Architects
Architects: Marcin Kościuch, Tomasz Osięgłowski
Cooperation: Kamila Dembińska, Małgorzata Bronikowska, Przemysław Fedorczuk, Łukasz Piszczałka, Barbara Suszczewicz, Adam Turczyn, Alicja Wilczyńska
Photography by Jeremi Buczkowski











































http://ultra-architects.pl

Moshi Monsters HQ fitout by Interior Integration Solutions Ltd., London - UK
Mindy Candy HQ is the portal to the creative and vibrant world that is Mind ...
Activity based office by Gullstén-Inkinen Design & Architecture, Helsinki – ...
The working areas have a more neutral colour tone with an emphasis on acoust...
Dentsu office by Intro Arquitectura, Buenos Aires - Argentina
The “War Room”, is a cube styled room located in the middle of the floor whe...
Evides Waterbedrijf Office by DOEN, Rotterdam - The Netherlands
DOEN made the design for this company which makes a turn to the new working ...

Leave a Reply