ORO VIVO store by Heikaus, Sindelfingen – Germany

September 16th, 2013 by retail design blog

After a conversion that took only thee weeks, the new ORO VIVO Store in Tilsiter Straße in the Breuningerland Sindelfingen opened on 13 July 2013. The bright, widely open entrance draws customers into the special jewellery and accessory shopping atmosphere. Tasteful product displays in high-quality, finely processed display cases ensure a good overview and orientation among the different product groups. The violet flooring, comfortably padded armchairs and velvet curtains in matching colour put any customer at ease and invite visitors to stay for a cup of espresso.

The attractive room structure of the sales area with its perfectly placed and brilliantly lit wall displays and free-standing display cases permits diverse product presentation and consulting options. Lockable recessed elements for supplies and work materials are tastefully integrated into the concept in the lower wall areas.

The colour and shape concept appears feminine, a little playful and yet classy. High-gloss oval mirrors, brilliant but accentuated lighting, clear structures combined with soft colours and shapes create a sales ambience with added value. A free-standing display case with its extravagant “glass hood presentation” below a mirrored ceiling panel and modern chandelier forms the shop’s centre. It is a special eye-catcher in combination with the lighted product posters behind it.

The need for catering to emotion and the claim to quality, competence and a touch of extravagance are perfectly combined in this shop concept. The next ORO VIVO-Store in the new Corporate Identity Design will open its doors in November 2013.

Designed by HEIKAUS Interior GmbH
Photographs: Uwe Spoering, Cologne

Alexander Wang store, Hong Kong
Luxury retailer Joyce has opened a dedicated store for the brand. Located at...
Jam hotel by Lionel Jadot, Brussels - Belgium
Throughout the premises an infusion of pinewood can be witnessed, applied as...
Guylian flagship store by f&ha, Perth - Australia
A spatial celebration of the fusion between the traditional and the contempo...
Mirrored pavilion for Dior’s Spring 2018 collection by Bureau Betak, Paris - Fra...
Bureau Betak’s design for the space required the artisans to hand place over...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *