M.O.B studio office, Nicosia – Cyprus

September 18th, 2013 by retail design blog

M.O.B definition: My Own Business (an individual creation through a contemporary circle of people). This is a space between creativity and passion. M.O.B studio creates a reconstruction of thoughts that they deploy and bloom into our soft mind. The idea of M.O.B studio was created by the interior architect Stavros Ioannou back in August 2005.

M.O.B studio is located at Nicosia old city in Cyprus. At that point we were looking for a neutral space to deploy all the experience we managed to collect on the previous years. We finally did the right choice! An old warehouse was the unique space for that concept!

It was really challenging for us to manage the creation of a new concept without distorting the existing energy of the space. My main concept was to create a multilevel plan using the pictures of a city as a basic model. Where ever you stand in the studio, you get the feeling that you are watching the city through a large window.

The use of neutral monochromatic material like corian and cheap board was the perfect choice to support strongly the whole idea. Also the lighting has a main role. We tried to respect the dark side of the “sin city” without burning it with the use of artificial light. That was the first time that we created something for ourselves. We developed our passion and all our bad habits!

Author, Concept, Project leader: Mr. Stavros Ioannou
Design team: Mrs. Christy Paphiti
Support team: friends + family
Photographers: Mr. Pantelis Hatziminas, Mr. Christos Papantoniou












Home Office by Hangar Design Group, Milan
With the development of the web and the increasing mobility of work, the off...
Caisse d’Epargne Headquarters by Taillandier Architectes Associés, Toulouse - Fr...
Caisse d’Epargne Headquarters by Taillandier Architectes Associés, Toulouse ...
Hair Stylist Salon by STUDIO 06, San Maurizio - Italy
This project is a redesign of an existing hair salon.
Magna office by Spector Group, New York City
Spector Group created a light well and opened up the floor between the two l...

Leave a Reply