Ize hotel by Studio TonTon, Seminyak, Bali – Indonesia

October 9th, 2013 by retail design blog

Ize hotel is located at Jalan Kerobokan, Seminyak which is one of crowd center in Bali. Related to its function as a hotel which need privacy, the front area is used for public area such as restaurant. While the hotel entrance is located at the back area, far from the busy street.

Because the site is narrow, we try to maximize the vertical space. The entrance scale is grand and high. Void at the hotel lobby area is 2 storey high so that every space has a different experience. The entrance cover is dominated with triangle shape and blue colour which become the main motif and shape for the entire building.

The hotel rooms are arranged with single-loaded concept. It allows an open air and natural light penetrate into the corridor outside the rooms. The openings cover with wooden panels with triangle motif. That panels create an artistic and different shading effect every hour at the corridor. Natural light is also allowed in the hotel room’s bathroom. It comes from the ‘lightwell’ which is a void behind the bathroom area for natural air circulation and light.

Architects: Studio TonTon
Architect In Charge: Antony Liu, Ferry Ridwan
Architect’s Team: Arga Artistika, Ivan Susanto, Cynthia Agustine, Arif Tsani
Interior Designer: Antony Liu + Ferry Ridwan / Studio TonTon
Landscape: Tropical Line
Contractor : Tatamulia Nusantara Indah
Structure: Bentara Karya Mandiri
M&E : Makesthi Enggal Utama
Lighting: Antony Liu + Ferry Ridwan / Studio TonTo
Photographs: Fernando Gomulya




































http://www.archdaily.com/410712/ize-hotel-studio-tonton/
http://www.plataformaarquitectura.cl/2013/08/12/hotel-ize-studio-tonton/

The Fat Cow Restaurant by Brewin Concepts, Singapore
A restaurant and bar in Singapore is framed by a grid-like ceiling installat...
Sawasdelight Thai Spa Cuisine by Clifton Leung Design Workshop, Hong Kong
In line with the fresh ingredients, clean flavors and stunning food presenta...
Topolski bar and restaurant by B3 Designers, London
One of the main interior features is the reclaimed scaffolding structure wit...
Nel Restaurant, Sydney - Australia
Nel Restaurant, Sydney - Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *