Nitro office by Blitz, San Francisco – California

October 13th, 2013 by retail design blog

Nitro is a fun-loving company based in San Francisco’s Financial District. Nitro is the creator of intuitive solutions that enable people to work smarter with digital documents and (finally) obtain the elusive paperless office. Nitro’s workplace had to reflect the intuitive and fun qualities of their product as well as solve for the functional requirements of their quickly expanding work force. With a diverse team that includes engineering, marketing, sales, business development, and G+A, the space needed to be carefully divided and apportioned to meet the acoustic and spatial requirements of each user group, while still feeling open and connected. By playing off the historic building’s unique geometry and providing carefully considered glazing, the design team was able to successfully achieve this goal.

Founded in Australia in 2005, the company has a strong sense of hospitality and ensures that every member of the team knows how to work hard and play hard. In their own words, the space needed to demonstrate “larrikinism,” which refers to the Australian folk tradition of irreverence. To this end, instead of a traditional reception desk, Blitz built a fully-functional bar with taps and under-counter refrigerators. The geometric canopy at the reception is clad in reclaimed wine barrel staves (Merlot, of course) and guests are invited to join the Nitro team for happy hour every day.

The tactile, layered, materials-based design aesthetic carries through to the work-cafe and beyond, ensuring a holistic experience. Though very serious about their product and the work they are doing, the Nitro team doesn’t take themselves too seriously and wanted the space to reflect their cheeky sense of humor. Fun graphics, flying wombats, graffiti, and the absence of the trapping of traditional corporate design ensure that the space is always ready to support the Nitro team as they work hard and play harder.

http://www.designblitzsf.com

BOUJIS club by Blacksheep, Hong Kong
Exporting a modern interpretation of British style to the East. Exporting th...
Aesop store by NADAAA, San Francisco
Reclaimed timber boxes are piled up to the ceiling to create a wall of shelv...
Stadsdeel Nieuw-West office by Fokkema & Partners, Amsterdam - Netherlands
The new interior concept shows the bare concrete structure, optimizing the s...
Dessance gourmet desserts bar by Joseph Grappin, Paris - France
In the mezzanine, suspended above the bar’s large granite counter, patrons c...