not guilty restaurant by Ippolito Fleitz Group, Zurich – Switzerland

October 16th, 2013 by retail design blog

The Swiss restaurant chain “not guilty” is the embodiment of honest and nutritious foods, imaginatively prepared into many different salads and snacks. The downtown Zurich location, opened in 2013, is now the 3rd location of the “not guilty” expansion to have opened. In each of these flagship locales, the philosophy of a “little heaven on Earth” is expressed in the store’s interior, inspiring those within to delight in the harmony of nature.

The long, open restaurant welcomes its guests with the familiar tones and textures of natural oak wood flooring combined with mixture of delicate white and pastel tones. The entrance focal point is the colorful salad bar, and a menu board designed like a kitchen hutch.

But even from outside, the guests are invited simply to join the other guests at the long, central, high table canopied by the meandering, white lacquered branches of floor to ceiling trees. Nearby, several other types of seating are also available – something to everyone’s taste.

The dominant materials within the space speak to purity, synonymous with the wholesome standard of the chain. Playful and unexpected elements, like the taught, twisted canvas ceiling bands, and the cloud and hemp twine wall graphic underline the attention to, and love of detail – a reflection of the passion and honesty of the “not guilty” family.

Designed by Ippolito Fleitz Group
Photography by Zooey Braun
Team: Gunter Fleitz, Peter Ippolito, Alexander Fehre, Felix Rabe, Katja Heinemann, Tanja Ziegler
Copyright: Ippolito Fleitz Group

















http://www.ifgroup.org

Buns Burger Shop by Lab787, Guaynabo - Puerto Rico
Between polished concrete surfaces, wood and metal furniture among the mater...
MazelTov bar by 81Font & Studio Arkitekter, Budapest - Hungary
The front side of the counter is covered in turn-of-the-century, Moroccan st...
Adidas revamp by StudioXAG, London - UK
Taking reference from the iconic housing estates of London we brought the ...
Coach Kitchen and Garden by turnerbates Design and Architecture, Beaumaris / Ang...
Design and Architectural studio, turnerbates, were appointed to create a new...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *