Speedmark headquarters by Joey Ho Design, Hong Kong

October 24th, 2013 by retail design blog

“Connection” is the keyword behind the design of this international freight forwarder headquarters in Hong Kong. It is about bridging the people working in the office and on the work sites in order to nurture a good sense of belonging to the company; and relating the work space to the business nature and corporate values of the company.

Upon arrival, the staffs are greeted by a reception counter resembling a real container in corporate blue colour. And a runway connects the individual working docks together. In general office, a 20 meter long semi-open container provides document storage for day to day operation. The staff cafeteria takes on the setting of a warehouse. The back-lit sky ceiling mural in the conference rooms, and the airplane windows on the walls in the waiting lounge all conjures up an impression of a company which aspires to connect the world.

Design Company: Joey Ho Design Limited
Designer: Joey Ho
Design team: Joe So, Michael Lam
Finishing materials: clear glass, clear mirror, blue laminate mirror, stone, mirror stainless steel, wallpaper, tile, galvanized pre-painted corrugated sheet, wood veneer, carpet, mosaic tile, vinyl floor, fabric, corian
Photographer: Dick Liu, Ray Lau






Brooklyn Desks office by STUDIOSC, New York City
The old exterior windows were re-purposed to create dividing walls and becom...
Paper Hub Coworking Offices, Prague – Czech Republic
Prague-based coworking office Paper Hub has recently moved into a new office...
IPsoft Offices by STG Design, Austin - Texas
The simple, yet strategic, color palette accentuates the space’s clean lines...
Elephant-Parade Office by CUN Design, Beijing - China
At the top of the stairs, while using bamboo, we made it curve. Architect Ga...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *