Pier Shop & Visitor Center by CAMP, Santa Monica – California

October 30th, 2013 by retail design blog

Located in the historical Carousel Building on the Santa Monica Pier, the new Pier Shop & Visitor Center brings the rich history of the pier to life along side of a handful of special, curated items. CAMP designed and produced everything from the “Rorange” peg board wall down to the custom hangers. The materials chosen reflect the juxtaposition of old and new in one cohesive story.

The two main tables were designed to reflect the structure of the pier with lots of legs at differing angles. The cash wrap features the Pier Shop logo with a colorful edge against a rough wood face as well as a swiveling iPad register. A rope and dowel hang bar system allows for the bars to be adjusted vertically for different sized products & displays while the products hang on custom laser cut plywood hangers.

Overhead, a tangle of cotton rope drapes down, lighting the space. Historical photos, items and information are displayed throughout the space in frames, hung on the wall, and in custom display cases made with safety glass. Outside the building, the logo is cut out from a teal-dipped plywood sign.

MenScience flagship store by HWKN, New York
The new store features a hallway of products between two storefronts of the ...
Google is your friend interactive exhibition by Anke Willsch & Deborah Taran...
Through the course of the exhibit, the walls showed informational graphics, ...
As Built Architecture Office & Coworking Space by AS BUILT ARQUITECTURA, Fer...
“THE ARCHITECT’S CABIN” - In this project we tried to build our “cabin” as a...
Repossi flagship store by OMA, Paris - France
Each floor has been given a distinct aesthetic, the retail concept is based ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *