Aesop store by Torafu Architects, Kyoto – Japan

January 4th, 2014 by retail design blog

For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store in Kawaramachi, Kyoto. The store is located on the 1st floor of a building on a busy shopping street. A narrow 3.2m width, 19.7m depth with a spatial height of 6.2m vaulted ceiling.

We approached the project by making the most out of the original building structure with the addition of careful alteration. We brought functional part of the store compactly to the narrow space by the entrance, the back space will be a hospitality area consisting of sizable counter and long bench, where customer can relax. By utilizing the height of the vaulted ceiling, we hung squid fishing boat pendant lights like on mobile and filled the big space with light. As you go upstairs, you will find the 2nd floor as a gallery space, providing opportunity for customers to meet new people.

Flexible board, used for the product shelf is made unburnable and has texture of mortar, taking advantage of its original unique feature. Together with the porous Ōya stone used for flooring, it provides a soft, natural palette that lends a pervasive sense of calm from the moment of entry. For façade, we covered entirely with flexible board, using interior elements, such as accent green color and squid fishing boat lamp, in order for people to realize continuity in space, letting the store stand out even in the colorful shopping street.

Due to the location on the busy street where many travelers and locals come by, our store design is aimed to blend as part of new Kyoto culture by providing casual yet cozy store space.

Designed by Torafu Architects
Facility design: ENDO-Lighting, maxray(Lightings)
Credit: Graphics: Aesop
Photo: Takumi Ota













http://torafu.com

Burberry flagship store, Beijing
Celebrating the launch of its biggest flagship store in all of asia while ra...
Starbucks 15th Avenue Coffee & Tea Shop, Seatle
Starbucks went back to basics in its 15th Avenue location with a rustic comb...
Jac+ Jack store by George Livissianis, Sydney
Designed as if an intricate puzzle, the marble flooring has a playful geomet...
Nike FA:HO 14 presentation by Robert Storey Studio, New York - US
Nike FA:HO 14 presentation by Robert Storey Studio, New York - US

Leave a Reply