Omroep Brabant office by COEN!, Eindhoven – Netherlands

February 5th, 2014 by retail design blog

Omroep Brabant is a regional broadcasting company. It touches the peoples hearts in the Brabant region. COEN! Translated this feeling into the new interior of this organisation. A warm welcome in the entrance hall, a poem and floor pattern about the purple heath and subtle translation of the typical Brabant flag. A visualisation of tradition in a modern entourage. Everyone is unique. COEN! and his team have the expertise and the people needed to translate this uniqueness into a consistent and powerful corporate identity which fits like a glove.

This office space and media cafe was re-created by COEN! to form a light, colourful and attractive working environment, with an ambience appropriate to a media concern. The design was based on the following points of departure:
The specific identity of the company is evident throughout the interior.
The characteristic items used for the design are at the interface between applied and autonomous art.
The interior design is timeless with colourful accents.

In spite of the limited budget available, it was possible to create a powerful concept. A hanging lamp was especially designed for the new interior of Omroep Brabant. Inside this striking item is covered with a cosy pattern, usually printed on traditional tablecloths. Outside a shiny silver coating refers to the high-tech and innovative new Brabant. Design with a story.

Interior architect: COEN! design agency, Coen van Ham, Eindhoven
Interior builder: Gielissen, Eindhoven
Pictures by Roy van de Meulengraaf, COEN! bureau voor vormgeving.


















Tea TEATUL packaging by Pavla Chuykina, Ann Moiseenko, Nastya Chamkina
Brand was made for city residents. Chaos and high speed are an integral part...
CMC office by Jorge Mealha Arquitecto, Cascais - Portugal
Using thin and continuous lines of light organized trough some different geo...
EDITORIAL OFFICES! Joint Editorial by Vallaster Corl Architects & JHID, Port...
The space in the center he left open and devoted to the public “great room” ...
Tudsbery Health & Wellbeing Centre by 3DReid, Edinburgh - UK
Through extensive use of timber cladding, both inside and out, the project o...

Leave a Reply