National Broadcasting Channel head office by COEN!, Hilversum – Netherlands

February 6th, 2014 by retail design blog

New interior design for the head office of the National Broadcasting Channel, located in three existing, dark buildings at the Media Park in Hilversum: this office space was re-created by COEN! to form a light, colourful and attractive working environment, with an ambience appropriate to a media concern. The design was based on the following points of departure:
– The specific identity of the National Broadcasting Channel is evident throughout the head office.
– All three buildings have been integrated to form a coherent and recognizable environment.
– The characteristic items used for the design are at the interface between applied and autonomous art.
– The interior design is timeless with colourful accents.
– In spite of the limited budget available, it was possible to create a powerful concept.

In 2006 COEN! redesigned the TV test picture to symbolize the National Broadcasting Channel. The well-known test picture was translated into colourful art forms on wall panels and window accessories throughout the media building. Based on the same design, a series of 16 colourful giclees was produced, which when taken together form the complete test picture. Each giclee is available in a limited edition of 50 prints. Each print is signed, numbered and framed in aluminium behind glass. They are available via COEN!

Interior architect: COEN!design agency, Coen van Ham, Eindhoven
Interior builder: Gielissen, Eindhoven
Photo credits: Coen van Ham























Getronics Experience Centre by VANDAAG=MORGEN, Zoetermeer - Netherlands
VANDAAG=MORGEN designed the complete interior for Getronics. At the centre p...
Target Studio headquartes by Studio Pinelli, Fiorano Modenese – Italy
The building is accessed via a charming terrace, suspended above the ramp le...
MCM - Modern Creation München Flagship Store, Frankfurt - Germany
Brass finish for flagship store MCM in Frankfurt
Cointec offices by Dot Partners, Orihuela - Spain
The material aspect of the project is characterized by the use of a continuo...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *