Comcast Innovation Center by Design Blitz, Sunnyvale – California

February 25th, 2014 by retail design blog

Located in Sunnyvale, California, Comcast’s new 31,000 square foot Silicon Valley Innovation Center provides space for the company’s entrepreneurial arm to build new products that change how people connect to entertainment, information, and their communities. Needing an innovative and cool space for the rapidly growing Sunnyvale team, Comcast partnered with Design Blitz to create a cutting-edge, collaborative new office.

Cool, muted colors prevail over the space, with vibrant pockets of red throughout. Reflecting Comcast’s origins as a cable provider, the design of the space takes cues from a two-dimensional electrical wiring diagram. Red paths run across the floor using in the pattern of wires and serve as way-finding guidelines. The architects further extrapolated the pattern into a three-dimensional form, creating red hooded structures which divide the space and provide alternate collaboration and meeting areas.

While the new Innovation Center is tech-centric, it was important for the project to incorporate green technology and be environmentally friendly. Materials with multiple uses were selected throughout, such as ones that had privacy, acoustic, and aesthetic functions. The project has received LEED Gold certification.









http://www.designblitzsf.com

Cutler office, Vancouver – Canada
A glass boardroom was installed in the center of the space, dividing the cre...
MUSEUM SHOPS! Van Gogh Museum Shop by DAY, Amsterdam - Netherlands
We wanted to draw attention to a staircase shaped object. The interior eleme...
FC Capital offices by UNK Project, Moscow - Russia
Objects and interior parts used in one part for a floor appear on glass part...
KEXP Headquarters by SkB Architects, Seattle - Washington
The now landmarked building has been reborn as a light-filled global music...

One thought on “Comcast Innovation Center by Design Blitz, Sunnyvale – California

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *