Postillion Hotel by retailLAB, Dordrecht – the Netherlands

February 28th, 2014 by retail design blog

Outside In; Inside Out.
Postillion Hotels is a four-star Dutch Hotel chain with currently 6 hotels, spread out across the Netherlands. The Postillion Hotel in Dordrecht, located just off the A16 highway, has undergone a total metamorphosis and was re-opened gloriously in November 2013 after massive renovations and expansions. With the new “all Black” Look and Feel and modern renovation of the 40-year old building, it now has a ONE-OFF look and feel that attracts people who pass along the motorway.

Inside
The Hotel has also been completely renovated on the inside. This means: 90 completely restyled hotel rooms including 5 suites, meeting rooms with a capacity of up to 600 people, B2B-business points, luxurious board rooms, a business restaurant, a brasserie, terrace, fitness floor and several break-out areas.

Design
The design was made by retailLAB, Breda, the Netherlands, and is in line with the earlier opened Hotels in Bunnik and Deventer. With an ongoing focus on the new slogan of Postillion Hotels: “Meet-Work-Stay”, retailLAB managed to revitalize the total Business Hotel feeling and experience.

B2B business point
With the new and successful Postillion B2B concept, the Hotel offers the travelling businessman everything he/she could request, using modern facilities for working, dining and lodging. In the B2B area, you can work in a very modern and relaxing atmosphere, staying in touch with everything you need for maximum efficiency and individual comfort.

Event Hal & Breakout
A big event hall of approximately 600m² has been added, which can handle groups of 700 guests at a time, with an adjacent highly modern breakout area.

Restaurant
The Restaurant is roughly 600m² in size, but is still very pleasant to stay in and although it can easily accommodate a large dinner crowd, it still maintains its small and cosy Meet and Greet setting.

Images copyright by retailLAB & RG Fotowerk

ROOFTOP BARS! Lantern Bar at The Fullerton Bay Hotel, Singapore
The rooftop 25 metre pool is set in a lush tropical setting and the bar sits...
Tokyo curry Japanese restaurant by Friend’s Design, Seoul – South Korea
The simple façade of single color is contrasting with gorgeous business dist...
Frank Bar & Club by Mark Lintott Design at the top of the AT&T Building,...
Frank Bar and club at the top floor of the ATT 4 FUN retail building in Hsin...
Caged Eggs Light Installation by Orikami Lab for The Dubai Mall, Dubai - U.A.E.
It serves a dual function; a sculpture by day and light installation by nigh...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *